Sarajevski aerodrom nastavlja trend uspješnog poslovanja

Međunarodni aerodrom Sarajevo već godinama uspješno posluje, a trend uspješnog poslovanja nastavio je i u 2013. godini.
U izvještaju za prvo polugodište tekuće godine, zabilježen je rast prihoda u svim profitnim centrima
( cargo, trgovina, ugostiteljstvo, komplementarne usluge, a najznačajniji porast zabilježen je u našoj primarnoj djelatnosti - prihvatu i otpremi putnika i zrakoplova.
U prvih šest mjeseci ove godine, zabilježen je broj od 303.829 putnika, što je za 15% više u odnosu na isti period prošle godine!
Broj aviooperacija je dostigao brojku od 2.603, što je za 2% više u odnosu na isti period prošle godine!
Rast broja putnika očekuje se i u narednom periodu jer je u tijeku ljetna sezona kada se povećava i broj letova. Tokom ljetne sezone na Aerodromu Sarajevo saobraća 10 redovnih avio-kompanija, među kojima su i tri niskobudžetne, te veliki broj čartera, koji putnike prevoze na neke od najatraktivnijih turističkih destinacija.
Kada je u pitanju uvođenje novih linija, aviokompanije, kako redovne tako i niskobudžetne, iskazuju interes za letove prema Sarajevu, a Aerodrom Sarajevo je uvijek otvoren za saradnju i pružanje podrške, posebno one u vidu podsticajnih cijena za uvođenje novih linija.
Kako Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano radi na podizanju kvaliteta svojih usluga, odnedavno se može pohvaliti i preuređenim restoranom „Aerodrom“ čija su vrata za sve posjetioce otvrena od 7 do 22 sat. Restoran osim raznovrsne kulinarske ponude svojim posjetiocima pruža i jedinstven pogled na aerodromsku pistu.
Novina na Sarajevskom aerodromu je i preuređeni Busniess salon, moderno i savremeno tehnološki opremljen, namjenjen da svojim korsnicima pruži vrhunski ugođaj i udobnost.
Kako bi opravdao povjerenje svojih dugogodišnjjih korisnika, ali i onih koji će to tek postati, Međunarodni aerodrom Sarajevo će i dalje kontinuirano raditi na unapređivanju i poboljšanju kvaliteta svojih usluga u skladu sa visokim svjetskim standardima..